Znana in priljubljena sopotnica

mnogih ljubiteljev dobre glasbe

Demo

Sreda, 21 December 2016

Tik pred prazniki nova plošča Boštjana Konečnika

Tik pred prazniki nova plošča Boštjana Konečnika
Precej let nazaj je na slovensko glasbeno sceno stopil mlad fant s Koroške, ki je bil, vsaj za tiste čase, nekaj drugačnega in nenavadnega. S harmoniko, a ne s klasičnimi narodno zabavnimi skladbami. Poslušalce in predvsem poslušalke je osvojil s svojo simpatičnostjo, navihanostjo, vse ostale pa z zagnanostjo in pridnim delom. Boštjan Konečnik je bil kar sam presenečen, ko je ob izidu nove plošče ugotovil, da je od njegovih prvih posnetkov preteklo že skoraj četrt stoletja! Pred nami je njegova nova plošča z naslovom Kar tako...s frajtonar'co, na kateri pa so prvič objavljeni posnetki, ki po letih segajo daleč nazaj. Njegovi prvi posneti skladbi, Študentska polka in Kotuljska polka, iz leta 1993, devet pesmi s kasete Kar tako s frajtonar'co in še dve nikoli objavljeni iz istega obdobja. Vse so instrumentalne in razen Kotuljske polke, ki je tradicionalna, so vse Konečnikove avtorske.

Torek, 06 December 2016

Dve novi pesmi ansambla Štrk

Dve novi pesmi ansambla Štrk
Ansambel Štrk se te dni predstavljajo kar z dvema novima skladbama. Pod valček z naslovom 'Stari jager' sta se kot avtorja zapisala člana ansambla, Milan Lebar in Vanja Fekonja, besedilo pa je napisal Marko Kočar. V videospotu so se Štrkom pridružili tudi KD Križevski rogisti ter Prekmurski rogisti, ki so zaigrali na svoje lovske rogove. Snemali so v Prlekiji, v vlogi starega jagra pa se predstavi Milanov oče. In ker se nezadržno bližajo prazniki, so dodali še eno primerno za ta čas: ansambel Štrk in skupina Septima iz Ormoža so se združili v skladbi 'Božična noč'. Gre za preplet tamburaškega in kvitetovskega melosa, ki sta ga skupini združili v zabavni ritem. Pod skladbo 'Božična noč' se je podpisal Milan Lebar, besedilo pa je napisal Marko Kočar.

Ponedeljek, 05 December 2016

Izšla je nova plošča Golica Vol. 4 s 23-timi narodno zabavnimi hiti!

Izšla je nova plošča Golica Vol. 4 s 23-timi narodno zabavnimi hiti!
Slovenska pesem je del nas. So naše korenine. So bili naši predniki in bodo naši otroci. Na eni plošči Golica Vol. 4 smo jih zbrali 23 najlepših! Že naslov albuma pove, da gre za četrto kompilacijo Golica – Mi mamo se fajn, na njej pa so skladbe, ki so bile v zadnjih mesecih najbolj popularne v narodno zabavni zvrsti glasbe. Tako boste lahko prsiluhnili ansamblom Zaka pa ne, Katrca, ansamblu Saša Avsenika, Fantom z vseh vetrov, ansambel Petra Finka, Kvatropircem, ansamblu bratov Poljanšek, Nemir, Naveza, Igorju in ZZ ter Fantom s Praprotna, Hozentregarjem, Sekstakordu z Nušo Derenda in Ylenio Zobec, ansamblu Stil, Navihankam, Skaterju in drugim.

Petek, 02 December 2016

Hit 'Ne kliči me' v narodno zabavni priredbi

Hit 'Ne kliči me' v narodno zabavni priredbi
Zgodba skladbe 'Ne kliči me', starejše uspešnice Nuše Derenda, govori o izdaji prijateljstva in kako zelo lahko boli takšna izdaja. Do priredbe, ki prihaja v radijski in televizijski eter, pa je pripeljalo ravno dobro prijateljstvo med eno najboljših slovenskih pevk in ansamblom, ki pobira najvišja strokovna priznanja, ansamblom Sekstakord. 'Ne kliči me' je dobila narodno zabavno podobo in minuli vikend smo jo lahko prvič slišali v oddaji Slovenski pozdrav. Zdaj je pred nami še videospot zanjo, ki so ga posneli v produkciji TV Golica, z režiserjem Dejanom Baboskom. Samo besedilo seveda ostaja enako, glasba pa je res nekaj čisto svežega, izredno nalezljiva kombinacija vokalov in glasbe v izvedbi odličnih glasbenikov. 'Ne kliči me' je ena izmed dveh skladb na novem albumu Sekstakordov, kjer sodelujejo z Nušo. Tudi videospot je drugačen in ne klasičen. Z izmenjavanjem dveh zgodb, prve, v kateri sta igralki mladi, ter druge, kjer se ponovno srečata čez mnogo let, pretežno črnobelo tehniko ter drugimi vizualnimi efekti, je video res zanimiv in nekaj posebnega.

Torek, 15 November 2016

10 nemirnih let na čisto novi plošči!

10 nemirnih let na čisto novi plošči!
Leta 2006 se je v Mirni na Dolenjskem začela pisati zgodba ansambla, ki je daleč od 'mirnega' in to oznanja tudi v imenu: ansambel Nemir. V desetih letih se je spremenilo marsikaj. Pridružili in poslovili so se določeni člani, od čisto začetnih negotovih in vokalno nenatančnih špilov so prišli do zmagovalnih nastopov na festivalih in do razprodanih dvoran. Nizajo uspešnice in so eden najbolj priljubljenih ansamblov ta hip pri nas.
<<  1 2 3 4 [56 7 8 9  >>  
Izbira CD-jevIzberi

Velika izbira CD-jev

Vaši najljubši ansambli.

Notne zbirkeIzberi

Notne zbirke

Zaigrajte z nami!