Znana in priljubljena sopotnica

mnogih ljubiteljev dobre glasbe

Demo

Sreda, 06 September 2017

Murni izdali prvo ploščo

Murni izdali prvo ploščo
Veliki zmagovalci šova Glasbeni skavt so te dni izdali svojo prvo ploščo z naslovom Super kmjet.

Ponedeljek, 19 Junij 2017

Delavno poletje Tria Utrip

Delavno poletje Tria Utrip
Mladi člani Tria Utrip v poletnih mesecih ne bodo le dopustovali in ležerno uživali, saj je pred njimi kar nekaj pomembnih dogodkov in načrtov.

Ponedeljek, 19 Junij 2017

Hozentregarji 'točjo kr zastonj'!

Hozentregarji 'točjo kr zastonj'!
Na minulem festivalu Večer slovenskih viž v narečju 2017, ki je bil v Škofji Loki, so se ansambel Hozentregarji predstavili s simpatično novo skladbo, z naslovom 'Jutr točimo zastonj'. Lahkotno polko so odpeli v njihovem – loškem narečju. In še tole so sami dodali: tokratna skladba govori o sanjah vsakega poštenega Gorenjca ob obisku spodobne vaške gostilne: da bi se lahko enkrat pošteno odžejal, zraven pripeljal še oba brata in tri prijatelje, denarnica pa bi ostala polna. Ni ga lepšega občutka, ko si z vsako rundo bolj sproščen in naslednji dan ponosen nase, da si res dobr skoz prišel.

Torek, 13 Junij 2017

Murni kljub mladosti vedo: Baba zmeri zmaga!

Murni kljub mladosti vedo: Baba zmeri zmaga!
Ansambel Murni, ki se je zasidral v srca ne le mlajših, kot so sami, temveč tudi precej starejših poslušalcev in gledalcev, je ponovno poskrbel za odlično skladbo in posnel zanjo še video zgodbo. Naslov je 'Baba zmeri zmaga' in kar prav je, da fantje že pri rosnih letih pridejo do tega spoznanja! Hudomušno besedilo, ki jim 'leži' in glasba v njihovi maniri, vse to je 'Baba zmeri zmaga'. Osnovna zgodba seveda je, da kljub vsem težavam, ki jih ženka povzroča, sitnarjenju in vtikovanju, mož ne more brez nje in jo ima prav takšno najraje. Murni so ponovno pozitivni in veseli in v takšno voljo spravijo tudi vsakega, ki jih posluša.

Torek, 13 Junij 2017

Nova jubilejna plošča ansambla Igor in zlati zvoki

Nova jubilejna plošča ansambla Igor in zlati zvoki
Eden najbolj znanih slovenskih ansamblov Igor in zlati zvoki že 25 let razveseljuje ljudi doma in v tujini. Ob okroglem jubileju pa so še enkrat poskrbeli za vse ljubitelje njihove glasbe. Izšla je namreč nova plošča 25 melodij za 25 let! Kot pove že naslov, na novem albumu najdemo 25 skladb. Njihove uspešnice 'Če sonce ujeti bi znala', pa 'Sanjam te', skupaj s Fanti s Praprotna v pesmi 'Roža moja', priredba 'Spomin', ki jo je čudovito odpela njihova pevka Jelka Hafner, pa skladba Tomaža Domicelja, priredba pesmi 'Love me', z naslovom 'Ker zelo te ljubim', ki sta jo odpela Mike Orešar in Lucienne Lončina. Na novi plošči so tudi instrumentalne skladbe, čeprav se jih kvinteti bolj izogibajo, vendar pa ansambel Igor in zlati zvoki veliko delajo za nemško govorno področje. Nekaj skladb na plošči '25 melodij za 25 let' bo za ljubitelje klarineta, dve pa je Igor Podpečan naredil za pozavno, saj si je to želel že nekaj let. Polka 'Za našo kelnerco' je narejena v starinskem 'zvoku', poleg pesmi 'Spomin' pa je edina neavtorska pesem na albumu še Avsenikova 'Tam, kjer murke cveto', ki so jo naredili v posebni preobleki. Na plošči vokalno sodeluje tudi Matej Mastnak, bivši član ansambla Igor in ZZ, ki je skupaj z Igorjem Podpečanom zdaj pridruženi član Fantom s Praprotna.
<<  1 2 3 [45 6 7 8  >>  
Izbira CD-jevIzberi

Velika izbira CD-jev

Vaši najljubši ansambli.

Notne zbirkeIzberi

Notne zbirke

Zaigrajte z nami!